петък, 24 май 2019 г.

Шунка с печурки и порто



Продукти:

10-12 слайса шунка
4-5 печурки
100 мл. порто
200 мл. вода
1 кубче бульон
2 с. л. нишесте
3 с. л. пържен домат от консерва

Приготвяне:

  • Слайсовете шунка се прегъват на половина или се навиват на рулца и се нареждат в намазнена тава.
  • Нишестето се разтваря в студената вода и се слага да заври заедно с виното и бульона.
  • Разбърква се непрекъснато до получаване на гладък сос без бучки.
  • Добавят се нарязаните на шайби гъби, пържения домат и се разбърква непрекъснато още 2-3 минути.
  • Получената смес се изсипва върху шунката и ястието се пече в предварително загряна фурна около 10-15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар