Продукти:
500 г. воденички
1 гл. лук
3-4 ск. чесън
200 мл. бяло вино
4 сушени люти чушленца
2 филийки от франзела
чубрица
магданоз
зехтин
Приготвяне:
- Хляба се пържи в сгорещено олио, докато придобие хрупкава коричка.
- След това се скълцва заедно с чесъна и магданоза.
- Към получената смес се добавя бялото вино и се разбърква добре.
- В загряна мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
- Към него се добавят воденичките и разбърква непрекъснато, докато се зачервят.
- Прибавят се чушленцата, скълцаната смес, чубрицата и се оставя да къкри на слаб огън до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар