неделя, 26 май 2019 г.

Пилешки воденички с пикантен сос



Продукти:

500 г. воденички
1 гл. лук
3-4 ск. чесън
200 мл. бяло вино
4 сушени люти чушленца
2 филийки от франзела
чубрица
магданоз
зехтин

Приготвяне:

  • Хляба се пържи в сгорещено олио, докато придобие хрупкава коричка.
  • След това се скълцва заедно с чесъна и магданоза.
  • Към получената смес се добавя бялото вино и се разбърква добре.
  • В загряна мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
  • Към него се добавят воденичките и разбърква непрекъснато, докато се зачервят.
  • Прибавят се чушленцата, скълцаната смес, чубрицата и се оставя да къкри на слаб огън до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар