Продукти:
250 г. кус- кус
320 мл. вода
1 ч. л. сол
80 г. пушена сьомга
8-10 чери домати
1-2 с. л. стафиди
кедрови ядки
редукция от балсамов оцет
чеснов зехтин с магданоз
Приготвяне:
- Водата се слага да заври със солта и малко зехтин.
- Кус- куса се слага в купа и се залива с горещата вода.
- Купата се покрива със стреч фолио и кус-куса се оставя да набъбне за 5-7 минути в зависимост от инструкцията на опаковката.
- След това се разбърква добре с вилица , за да се разделят зрънцата едно от друго.
- След като се охлади към него се добавят нарязаните домати, сьомгата, стафидите и препечените на сух тиган кедрови ядки.
- Салатата се овкусява с редукция от балсамов оцет и чеснов зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар