петък, 24 май 2019 г.

Салата от кус-кус и пушена сьомга



Продукти:

250 г. кус- кус
320 мл. вода
1 ч. л. сол
80 г. пушена сьомга
8-10 чери домати
1-2 с. л. стафиди
кедрови ядки
редукция от балсамов оцет
чеснов зехтин с магданоз

Приготвяне:

  • Водата се слага да заври със солта и малко зехтин.
  • Кус- куса се слага в купа и се залива с горещата вода.
  • Купата се покрива със стреч фолио и кус-куса се оставя да набъбне за 5-7 минути в зависимост от инструкцията на опаковката.
  • След това се разбърква добре с вилица , за да се разделят зрънцата едно от друго.
  • След като се охлади към него се добавят нарязаните домати, сьомгата, стафидите и препечените на сух тиган кедрови ядки.
  • Салатата се овкусява с редукция от балсамов оцет и чеснов зехтин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар