петък, 24 май 2019 г.

Талятели от спанак с гъби и сметана



Продукти:

200 г. талятели от спанак
200 г. гъби
2 ск. чесън
200 мл. сметана
1 ч. л. брашно
черен пипер
магданоз
олио

Приготвяне:

  • Талятелите се сваряват в подсолена вода според инструкцията на опаковката.
  • След това се отцеждат и измиват под студена течаща вода.
  • В загряна мазнина се запържват нарязаните гъби и обелените и нарязани на ситно скилидки чесън.
  • Поръсва се с брашното и при непрекъснато разбъркване се добавя сметаната.
  • Вари се няколко минути, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Пастата се залива със соса и се поръсва с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар