Продукти:
250 г. мунг дал
2-3 сушени люти чушленца
1-2 домата
1 ч. л. семена от кимион
1 ч. л. черно синапено семе
1 к. л. кориандър
1 к. л. гарам масала
1 к. л. куркума
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
джинджифил
олио
Приготвяне:
- Лещата се измива и се сварява.
- В загряна мазнина се запържват нарязананите на ситно лук, чесън и джинджифил.
- При непрекъснато разбъркване се прибавят кимиона, синапа, чушлетата и нарязания домат.
- Няколко минути след това се добавя сварената леща, куркумата, гарам масалата и кориандъра.
- Подправя се със сол на вкус и след 5-6 минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар