Продукти:
100 г. сирене " Горгонзола"
100 г. пушени сушени плодове
50 г. орехи
90 мл. олио
100 г. брашно
550 мл. прясно мляко
1 яйце
хлебни трохи за овалване
Приготвяне:
- В загряното олио се запържва брашното, докато придобие златист цвят.
- Към него при непрекъснато разбъркване се добавя прясното мляко, докато се получи гладък сос без бучки.
- Прибавя се натрошеното сирене и нарязаните на ситно сушени плодове и орехи.
- Подправя се със сол на вкус и се сваля от огъня.
- Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя в хладилник за няколко часа.
- От охладената смес се оформят крокети.
- Овалват се в яйце и хлебни трохи и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар