Продукти:
750 г. тиквички
1 гл. лук
1 с. л. фритиран чесън
1 ч. л. сушен лук
копър
за бешамела:
100 г. краве масло
100 г. брашно
500 мл. прясно мляко
за паниране:
брашно
2 яйца
галета
Приготвяне:
- Лукът се нарязва на ситно и се запържва на бавен огън, докато се карамелизира.
- Към него се добавят нарязаните на малки кубчета тиквички, като от време на време се разбърква, докато омекнат.
- За приготвянето на бешамела в тиган се загрява кравето масло и брашното се запържва, докато придобие златист цвят.
- Изсипва се млякото и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Към бешамела се добавят тиквичките, фритирания чесън, сушения лук и копъра.
- Подправя се със сол на вкус и се сваля от огъня.
- Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за няколко часа в хладилник.
- С помощта на супена лъжица се взима от сместа и се оформят крокети.
- Овалват се в брашно, разбито яйце и галета и се пържат до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар