неделя, 26 май 2019 г.

Крокети от тиквички



Продукти:


750 г. тиквички

1 гл. лук
1 с. л. фритиран чесън
1 ч. л. сушен лук
копър

за бешамела:


100 г. краве масло

100 г. брашно
500 мл. прясно мляко

за паниране:


брашно

2 яйца
галета

Приготвяне:



  • Лукът се нарязва на ситно и се запържва на бавен огън, докато се карамелизира.
  • Към него се добавят нарязаните на малки кубчета тиквички, като от време на време се разбърква, докато омекнат.
  • За приготвянето на бешамела в тиган се загрява кравето масло и брашното се запържва, докато придобие златист цвят.
  • Изсипва се млякото и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Към бешамела се добавят тиквичките, фритирания чесън, сушения лук и копъра.
  • Подправя се със сол на вкус и се сваля от огъня.
  • Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за няколко часа в хладилник.
  • С помощта на супена лъжица се взима от сместа и се оформят крокети.
  • Овалват се в брашно, разбито яйце и галета и се пържат до златисто.



Няма коментари:

Публикуване на коментар