Продукти:
100 г. микс салати
150 г. бекон
50 г. синьо сирене
1 шепа грозде
за дресинга:
40 мл. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. мед
1/2 с. л. горчица
сол
1 ск. чесън
черен пипер
Приготвяне:
- Бекона се нарязва и се запържва в тиган с незалепващо покритие, докато се зачерви.
- Салатата се измива, отцежда и поставя в купа.
- Към нея се добавя бекона и нарязаните грозде и сирене.
- За приготвяне на дресинга се смесват оцета, меда, горчицата, зехтина, пасирания чесън, сол и черен пипер и се разбърква до получаване на еднородна смес.
- Салатата се овкусява с дресинга и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар