събота, 25 май 2019 г.

Морски таралеж със скариди



Продукти:

4 морски таралежа
4 с. л. коктейлни скариди
1 ск. чесън
1 с. л. брашно
250 мл. прясно мляко
зехтин
сол

Приготвяне:

  • С кухненска ножица се изрязва долната част на черупката на таралежа.
  • С помощта на малка лъжичка се изваждат ядките, а черупките се измиват и запазват.
  • Част от ядките се запържват и се запазват за декорация.
  • В същата мазнина се запържва нарязания на ситно чесън, скаридите и останалите ядки от таралежите.
  • Поръсва се с брашното, малко сол и при непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко.
  • Черупките се пълнят с получена смес, отгоре се поставят запазените ядки и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар