Продукти:
4 морски таралежа
4 с. л. коктейлни скариди
1 ск. чесън
1 с. л. брашно
250 мл. прясно мляко
зехтин
сол
Приготвяне:
- С кухненска ножица се изрязва долната част на черупката на таралежа.
- С помощта на малка лъжичка се изваждат ядките, а черупките се измиват и запазват.
- Част от ядките се запържват и се запазват за декорация.
- В същата мазнина се запържва нарязания на ситно чесън, скаридите и останалите ядки от таралежите.
- Поръсва се с брашното, малко сол и при непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко.
- Черупките се пълнят с получена смес, отгоре се поставят запазените ядки и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар