неделя, 26 май 2019 г.

Крем супа от праз лук



Продукти:

1 стрък праз лук
350 г. картофи
2 ск. чесън
1 кубче пилешки бульон
1 л. вода
зехтин

Приготвяне:

  • Праза се почиства, измива се много добре и се нарязва на ситно.
  • Картофите се обелват и нарязват на кубчета.
  • В загряна мазнина се запържват праз лука и чесъна, докато омекнат и придобият златист цвят.
  • Към тях се добавят картофите, натрашения бульон, сол и след 2-3 минути се изсипва топлата вода.
  • След като картофите се сварят, супата се пасира до получаване на гладка и кремообразна консистенция.
  • Сервира се със сметана, слама от праз лук и се поръсва с черен пипер. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар