четвъртък, 30 май 2019 г.

Солени палачинки Тан



Продукти:

за тестото:

6 яйца
200 мл. вода
7-8 с. л. брашно
щипка сол

за плънката:

300 г. кайма
100 г. соеви кълнове
1 морков
3-4 сушени гъби
див лук

Приготвяне:

  • Гъбите се накисват за 15-20 минути в гореща вода.
  • Брашното се разтваря във водата и се разбива със яйцата и солта, докато се получи гладка смес.
  • Палачинките се пекат в леко намазнен тиган с незалепващо покритие.
  • В малко мазнина се задушават нарязаните на ситно гъби, каймата, соевите кълнове и настъргания морков.
  • След като каймата промени цвета си и зеленчуците омекнат се добавя сол на вкус, наситнения див лук и се сваля от огъня.
  • Плънката се разпределя в палачинките и се навиват на руло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар