Продукти:
за тестото:
6 яйца
200 мл. вода
7-8 с. л. брашно
щипка сол
за плънката:
300 г. кайма
100 г. соеви кълнове
1 морков
3-4 сушени гъби
див лук
Приготвяне:
- Гъбите се накисват за 15-20 минути в гореща вода.
- Брашното се разтваря във водата и се разбива със яйцата и солта, докато се получи гладка смес.
- Палачинките се пекат в леко намазнен тиган с незалепващо покритие.
- В малко мазнина се задушават нарязаните на ситно гъби, каймата, соевите кълнове и настъргания морков.
- След като каймата промени цвета си и зеленчуците омекнат се добавя сол на вкус, наситнения див лук и се сваля от огъня.
- Плънката се разпределя в палачинките и се навиват на руло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар