500 г. пилешки крилца
2 с. л.соев сос
1 к. л. унисос
сока от 1/ 2 лимон
1/ 2 к. л. сушен чесън
подправки за пиле
1 яйце
1 к. л. червен пипер
равни части панко или галета( 3/ 4 к. ч. ) и натрошен корнфлейкс( 3/ 4 к. ч.)
зехтин
Приготвяне:
- В купа се смесват сока от лимона, унисоса, соевия сос, чесъна и подправките за пиле.
- Добавят се крилцата и се разбърква добре.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя за 1 нощ в хладилник.
- Панкото се смесва с корнфлейкса и червения пипер.
- Крилцата се потапят в разбито яйце и се овалват в сместа с корнфлейкса.
- След това се слагат в тава покрита с хартия за печене и се поръсват със зехтин.
- Пекат се в предварително загряна на 220°С фурна около 30- 35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар