вторник, 15 август 2017 г.

Сьомга със сос от спанак



Продукти:

2 котлета от сьомга
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
200 г. спанак
200 мл. сметана
100 мл. бяло вино
черен пипер
сол
зехтин
лиманов сок

Приготвяне:

  • Котлетите се поръсват със зехтин, лимонов сок и се оставят да се мариноват 15-20 минути.
  • В тиган с мазнина се задушават нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавя се почистеният от дръжките и нарязан на ивици спанак.
  • Когато спанака омекне се изсипва виното и се оставя да къкри няколко минути, докато алкохола да се редуцира.
  • Накрая се добавя сметаната, сол и черен пипер на вкус.
  • Рибата се изпича на тиган с незалепващо покритие и се  поднася с приготвения сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар