вторник, 15 август 2017 г.

Гъби магданозлия




Продукти:

400 г. гъби
2-3 стр. пресен лук
1 връзка магданоз
2-3 с. л. пържен домат от консерва
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
зехтин
сол

Приготвяне:

  • Гъбите се почистват, нарязват се на филийки и се варят в подсолена вода 15-20 минути.
  • В сгорещена мазнина се запържва нарязания на ситно лук.
  • При непрекъснато разбъркване последователно се добавя брашното, домата, червения пипер и се разрежда с бульона от гъбите до желаната гъстота.
  • Когато соса заври се прибавят гъбите, едро нарязаният магданоз и се вари на тих огън още 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар