петък, 11 август 2017 г.

Чеснова супа с карфиол



Продукти:

250 г. карфиол
4 ск. чесън
3 препечени филийки от франзела
1 яйце
хамон
1 л. бульон
1 ч. л. червен пипер
зехтин
сол

Приготвяне:

  • Карфиолът се накъсва на дребни розички, измива се и се вари в 1 л. подсолена вода до омекване.
  • В малко мазнина се запържва до златисто нарязаният на шайби чесън.
  • Поръсва се с червен пипер, добавя се карфиола заедно с бульона, препечените филийки хляб и се вари около 15 минути.
  • Яйцето се разбива и се прибавя към супата на тънка струйка.
  • Супата се поднася гореща поръсена с парченца запържен хамон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар