събота, 5 август 2017 г.

Десерт с диня




Продукти:

250 г. диня почистена от семките
250 г. кисело мляко
200 мл. сметана
50 г. захар
6 листа желатин

Приготвяне:

  • Желатина се накисва в студена вода. Четири листа се отцеждат и се разтварят в 4 с. л. затоплена сметана.
  • Останалата сметана се разбива със захарта на сняг и се смесва с киселото мляко.
  • Крема се разпределя в чашки и се оставя в хладилник, докато стегне.
  • Динята се пасира. 
  • В 2 с. л. затоплено пюре се разтваря останалият желатин и се смесва с пасираната диня.
  • Плодовото пюре се изсипва върху млечният крем и се оставя в хладилник за 1 час.
  • Гарнира се с шоколадов чипс.
* Рецептата е адаптирана от Saber cocinar

Няма коментари:

Публикуване на коментар