неделя, 13 август 2017 г.

Домашен карамелен сладолед



Продукти:

200 мл. сметана
350 мл. прясно мляко
170 г. захар
2 яйца
2 жълтъка
сол

Приготвяне:

  • В тиган с незалепващо покритие се карамелизират 100 г. захар до светло златист цвят.
  • Добавя се прясното мляко, сметаната и се разбърква непрекъснато на слаб огън, докато карамела се разтопи.
  • Белтъците се разбиват на сняг с една щипка сол.
  • На водна баня се разбиват жълтъците с останалата захар и постепенно се добавя млечната смес с карамела. Разбърква се непрекъснато, докато леко се сгъсти.
  • Към охладеният крем се добавят разбитите белтъци.
  • Сместа се изсипва в подходяща кутия и се слага във фризер за няколко часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар