Продукти:
250 г. фидеуа
6-7 шайби от калмар
6-7 скариди
1 шепа миди
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
50 г. зелен боб
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 с. л. пържен домат от консерва
550 мл. рибен бульон
шафран
зехтин
Приготвяне:
- В 2-3 с. л. зехтин се запържват главите и люспите от почистените скариди. Добавя се бульона и се оставя да поври няколко минути, след което се прецежда.
- На котлон в широка тава се запържват нарязаните лук, чесън, чушки и зелен боб, докато омекнат.
- Добавят се калмарите и домата и се разбърква за кратко.
- Прибавя се щипка шафран, фидеуата, бульона, сол на вкус и се вари на среден огън, докато течността остане на половина.
- Накрая се слагат мидите и скаридите и се вари, докато водата почти се изпари.
Няма коментари:
Публикуване на коментар