понеделник, 27 юли 2020 г.

Цикория на тиган с моркови и ябълки



Продукти:

2 цикории
1/2 ябълки
1 морков
3 с. л. краве масло
брашно

за дресинга:

2 с. л.зехтин
1- 2 с. л. балсамов оцет
1 ч. горчица
1 ч. л. едрозърнеста горчица

Приготвяне:

  • Цикорията се разрязва на две по дължина и се овалва в брашно.
  • Пържи се в 2 с. л. загряно масло, докато придобие леко кафеникав цвят.
  • В друг тиган се загрява 1 с. л. краве масло и се запържват нарязаните на кубчета морков и ябълка.
  • За приготвянето на дресинга се разбъркват оцета, горчицата, зехтина до получаване на еднородна смес.
  • Цикорията се поръсва с морковите и ябълката и се овкусява с дресинга и сол на вкус.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар