Продукти:
2 цикории
1/2 ябълки
1 морков
3 с. л. краве масло
брашно
за дресинга:
2 с. л.зехтин
1- 2 с. л. балсамов оцет
1 ч. горчица
1 ч. л. едрозърнеста горчица
Приготвяне:
- Цикорията се разрязва на две по дължина и се овалва в брашно.
- Пържи се в 2 с. л. загряно масло, докато придобие леко кафеникав цвят.
- В друг тиган се загрява 1 с. л. краве масло и се запържват нарязаните на кубчета морков и ябълка.
- За приготвянето на дресинга се разбъркват оцета, горчицата, зехтина до получаване на еднородна смес.
- Цикорията се поръсва с морковите и ябълката и се овкусява с дресинга и сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар