Продукти:
500 г. агнешко месо
1 тиквичка
1 морков
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
5 с. л. пържен домат от консерва
100 мл. бира
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. телешки концентрат
копър
джоджен
1 с. л. брашно
Приготвяне:
- Месото се нарязва на хапки и се запържва до златисто с целите необелени скилидки чесън.
- В същата мазнина, след като се извади месото се задушават нарязаните на ситно лук и морков.
- След като зеленчуците омекнат се добавя червения пипер, домата, бирата и телешкия концентрат.
- Връща се месото и се залива с вода, колкото да се покрият продуктите.
- Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън до готовност на месото.
- Малко преди яхнията да е готова се добавя нарязаната тиквичка, подправките и се сгъстява с размитото в малко студена вода брашно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар