Продукти:
1. 600 кг. замразен октопод
1/2 гл. лук
1 дафинов лист
2 картофа
2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. зехтин
сол " Малдон"
червен пипер
Приготвяне:
- Октопода се размразява и измива.
- В тенджера се слага лука, дафиновия лист и вода. Когато водата заври октопода се хваща за главата и се потапя в нея за 2-3 секунди, изважда се и след като водата заври отново пак се потапя. Това се повтаря три пъти за да не стане жилав и да не падне кожата по време на варенето.
- Добавят се измитите цели картофи, покрива се с капак и се вари на слаб огън около 45 минути, или докато месото се пробожда лесно с нож.
- Сварения октопод се оставя да престои във водата, докато изстине.
- 6 пипала от октопода се запържват в малко мазнина, докато се зачервят.
- След това се слагат в подходящ съд и се заливат с предварително смесените оцет, лимонов сок и зехтин.
- Картофите се обелват и нарязват, върху тях се слага октопода и се поръсва с червен пипер и сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар