Продукти:
400 г. скариди
450 г. домат от консерва
1 зелена чушка
1/2 гл. лук
2- 3 ск. чесън
20 мл. мастика
100 г. фета сирене
1 с. л. захар
риган
магданоз
черен пипер
зехтин
Приготвяне:
- Скаридите се почистват от люспите без да се маха главата и опашката.
- След това се поръсват със зехтин, сол и черен пипер и се запържват за кратко в сгорещен тиган.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън и нарязаната на ивички чушка.
- Добавя се мастиката и се фламбира.
- Прибавя се домата, захарта, ригана, сол на вкус и се оставя да къкри на тих огън 5-10 минути.
- Сместа се прехвърля в тава и се нареждат скаридите.
- Поръсва се с нарязан на ситно магданоз, натрошеното сирене и се пече в предварително загряна на 220°С фурна около 15- 20 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар