неделя, 26 юли 2020 г.

Скариди с доматен сос и сирене




Продукти:

400 г. скариди
450 г. домат от консерва
1 зелена чушка
1/2 гл. лук
2- 3 ск. чесън
20 мл. мастика
100 г. фета сирене
1 с. л. захар
риган
магданоз 
черен пипер
зехтин

Приготвяне:

  • Скаридите се почистват от люспите без да се маха главата и опашката.
  • След това се поръсват със зехтин, сол и черен пипер и се запържват за кратко в сгорещен тиган.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън и нарязаната на ивички чушка.
  • Добавя се мастиката и се фламбира.
  • Прибавя се домата, захарта, ригана, сол на вкус и се оставя да къкри на тих огън 5-10 минути.
  • Сместа се прехвърля в тава и се нареждат скаридите.
  • Поръсва се с нарязан на ситно магданоз, натрошеното сирене и се пече в предварително загряна на 220°С фурна около 15- 20 минути.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар