Продукти:
1 тиквичка
1 печена зелена чушка
3 с. л. пържен домат от консерва
1 ск. чесън
1 к. л. къри
1 к. л. червен пипер
1 к. л. кимион
1/2 к. л. кориандър
1 к. л. лют пипер на люспи
сумак
олио
Приготвяне:
- Тиквичката се нарязва на кубчета и се сварява на пара заедно с чесъна.
- В загряна мазнина за кратко се запържват подправките.
- При непрекъснато разбъркване се добавят намачканите с вилица тиквички и чесън.
- Добавя се нарязаната на ситно чушка, домата, лютия пипер и след 2-3 минути се сваля от огъня.
- По желание салатата се сервира с парченце лимон и се поръсва със сумак.
Няма коментари:
Публикуване на коментар