Продукти:
16 хамсии
500 г. смлян домат от консерва
1-2 щипки захар
сол
1/4 червена чушка
зехтин
за маринатата:
2 ск. пасиран чесън
3- 4 с. л. нарязан на ситно магданоз
5 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. лют червен пипер
1 к. л. смлян кимион
1/2 к. л. смлян черен пипер
Приготвяне:
- В подходящ съд се смесват всички продукти за маринатата и се разбъркват добре.
- От получената смес се взима 1 1/2 с. л. и се запазва.
- Хамсията се почиства от главата, вътрешностите и средната кост.
- Измива се, и след като се отцеди от водата се намазва с останалата марината.
- Рибките се слепят две по две и се оставят в хладилник за 30 минути.
- Запазената част от маринатата се запържва за кратко в тажина.
- Добавят се доматите, захарта, сол на вкус и се оставя да къкри на тих огън 2-3 минути.
- След това се нарежда хамсията и между нея нарязаната на ивички чушка( ако чушката е много месеста може предварително да се запържи) .
- Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън около 7- 8 минути в зависимост от големината на рибата.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар