Продукти:
8 тънки патладжана
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
2 люти чушлета
1 тиквичка
120 г. кремообразно кокосово мляко
4 с. л. светъл соев сос
магданоз
кокосово олио
Приготвяне:
- Патладжаните се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загряна на 200°С фурна около 8- 10 минути.
- След като се охладят патладжаните се разрязват през средата и вътрешността се издълбава.
- В дълбок тиган се загрявя мазнината и се запържват за 2- 3 минути нарязаните на ситно лук, чесън и чушле.
- Добавя се тиквичката и вътрешността на патладжаните.
- Прибвя се кокосовото мляко, нарязания магданоз, соевия сос и се пържи 3- 4 минути на слаб огън.
- Патладжаните се пълнят с получената смес и се запичат за 5-10 минути в предварително загряна фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар