сряда, 19 август 2020 г.

Пълнен син домат по тайландски





Продукти:

8 тънки патладжана
1/2  гл. лук
2 ск. чесън
2 люти чушлета
1 тиквичка
120 г. кремообразно кокосово мляко
4 с. л. светъл соев сос
магданоз
кокосово олио

Приготвяне:
  • Патладжаните се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загряна на 200°С фурна около 8- 10 минути.
  • След като се охладят патладжаните се разрязват през средата и вътрешността се издълбава.
  • В дълбок тиган се загрявя мазнината и се запържват за 2- 3 минути нарязаните на ситно лук, чесън и чушле.
  • Добавя се тиквичката и вътрешността на патладжаните.
  • Прибвя се кокосовото мляко, нарязания магданоз, соевия сос и се пържи 3- 4 минути на слаб огън.
  • Патладжаните се пълнят с получената смес и се запичат за 5-10 минути в предварително загряна фурна.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар