Продукти:
1/2 пиле
1 дафинов лист
3-4 скилидки чесън
100 мл. бяло вино
1 кубче пилешки бульон
2 ч. л. вегета
зехтин
брашно
Приготвяне:
- В сгорещена мазнина за кратко се запържва дафиновия лист и обелените цели скилидки чесън, докато придобият златист цвят.
- Чесъна се скълцва с дафиновият лист и към тях се добавя бялото вино.
- Пилето се нарязва на порции, овалва се в брашно и се запържва до златисто.
- След това се прехвърля в тенджера под налягане.
- В мазнината в която е запържено пилето се добавя скълцата смес с виното, натрошени бульон, вегетата и се вари 2-3 минути.
- С получената смес се залива пилето и се долива вода малко под нивото на продуктите.
- Капака се затваря и след звуковия сигнал се задушава около 15 минути.
- Ястието се сервира с нарязан на ситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар