вторник, 18 август 2020 г.

Задушено пилешко Пепа

 

Продукти:

1/2 пиле

1 дафинов лист

3-4 скилидки чесън

100 мл. бяло вино

1 кубче пилешки бульон

2 ч. л. вегета

зехтин

брашно


Приготвяне:

  • В сгорещена мазнина за кратко се запържва дафиновия лист и обелените цели скилидки чесън, докато придобият златист цвят.
  • Чесъна се скълцва с дафиновият лист и към тях се добавя бялото вино.
  • Пилето се нарязва на порции, овалва се в брашно и се запържва до златисто.
  • След това се прехвърля в тенджера под налягане.
  • В мазнината в която е запържено пилето се добавя скълцата смес с виното, натрошени бульон, вегетата и се вари 2-3 минути.
  • С получената смес се залива пилето и се долива вода малко под нивото на продуктите.
  • Капака се затваря и след звуковия сигнал се задушава около 15 минути.
  • Ястието се сервира с нарязан на ситно магданоз.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар