Продукти:
100 г. вермицели
200 г. кайма
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 к. л. настърган джинджифил
2 сушени гъби шийтаке
3- 4 сушени дървесни гъби
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 морков
1/2 тиквичка
50 г. замразен грах
2 с. л. пържен домат от консерва
2 с. л. фъстъци
2 с. л. тъмен соев сос
5- те подправки
Приготвяне:
- Вермицелите се накисват в гореща вода според указанието на опаковката.
- Сушените гъби се накисват в гореща вода за 15-20 минути.
- В сгорещена мазнина се запържват за кратко настърганите чесън и джинджифил.
- Към тях се добавя каймата и се разбърква непрекъснато, докато придобие златист цвят.
- В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
- Към него се последователно се добавят нарязаните морков, тиквичка, чушки, отцедените гъби, граха и фъстъците.
- Връща се каймата и се прибавя домата, вермицелите и соевият сос.
- Поръсва се с подправките разбърква се добре и след 2- 3 минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар