Продукти:
200 г. азиатско фиде
500 г. бели миди
2 ск. чесън
1 к. л. куркума
зехтин
Приготвяне:
- Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за 4-5 часа, като през 1 час водата се сменя.
- Измиват се и се слагат да се варят в тенджера с подсолена вода, докато се отворят.
- След това бульона се прецежда и мидите се почистват от черупките, като няколко се запазват за декорация.
- В същият бульон се сварява фидето според указанието на опаковката.
- В сгорещен зехтин се запържва нарязания на ситно чесън, докато придобие златист цвят.
- Добавя се отцеденото фиде, мидите и куркумата.
- Разбърква се добре и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар