сряда, 19 август 2020 г.

Фиде с миди и куркума



Продукти:

200 г. азиатско фиде
500 г. бели миди
2 ск. чесън
1 к. л. куркума
зехтин

Приготвяне:
  • Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за 4-5 часа, като през 1 час водата се сменя.
  • Измиват се и се слагат да се варят в тенджера с подсолена вода, докато се отворят.
  • След това бульона се прецежда и мидите се почистват от черупките, като няколко се запазват за декорация.
  • В същият бульон се сварява фидето според указанието на опаковката.
  • В сгорещен зехтин се запържва нарязания на ситно чесън, докато придобие златист цвят.
  • Добавя се отцеденото фиде, мидите и куркумата.
  • Разбърква се добре и се сваля от огъня.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар