Продукти:
8- 10 печени червени чушки
150 г. обезсолена треска
1 ск. чесън
1/2 гл. лук
35 г. краве масло
30 г. брашно
250 мл. прясно мляко
вегета
магданоз
индийско орехче
за соса:
2 печени червени чушки
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
4 с. л. пържен домат от консерва
40 мл. бяло вино
1 ч. л. брашно
зехтин
Приготвяне:
- В кравето масло се запържват нарязаните на ситно чесън и лук.
- Добавят се нарязаните на ситно треска и магданоз.
- Поръсва се се брашното, вегетата и индийското орехче.
- Разрежда се с млякото и се разбърква непрекъснато до получаване на гладък сос.
- След това се сваля от огъня, покрива се със стреч фолио и се оставя да се охлади.
- С получената смес се пълнят чушките.
- За приготвянето на соса в сгорещен зехтин се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият златист цвят.
- Към тях се добавят нарязаните чушки, брашното, виното, пържения домат, малко вода и се разбърква 3- 4 минути.
- Получената смес се пасира, връща се в тигана и върху нея се се нареждат напълнените чушки.
- Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън още 3- 4 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар