Продукти:
500 г. пилешки гърди
1 гл. лук
3 ск. чесън
2 филийки хляб
8 с. л. паста от жълто ахи
400 мл. прясно мляко
1/2 к. л. кимион
черен пипер
олио
Приготвяне:
- Пилешкото месо се поставят в тенджера с вода и се слага да се вари.
- Когато се свари се запазва бульона, а месото се оставя да се охлади и след това се накъсва.
- Хляба, половината прясно мляко и 200 мл. бульон се поставят в блендер и се разбива до получаване на хомогенна смес.
- В тиган с малко мазнина се запържват до прозрачност нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавя се пастата, сол, черен пипер, кимион, месото и се запържва няколко минути при непрекъснато разбъркване.
- Залива се с пасираната смес, останалото мляко и се оставя да къкри на тих огън, докато се сгъсти.
- Ястието се поднася с бял ориз, парченца сварено яйце и няколко маслини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар