Продукти:
1 кг. черни миди
1 яйце
брашно
панко
сол
Приготвяне:
- Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за няколко часа, за да се пречистят от пясъка.
- Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях" мустаци". Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
- Мидите се поставят в тенджера с три пръста вода, покриват се с капак и се варят, докато се отворят. Тези от тях които не са се отворили се изхвърлят.
- След като се охладят се изваждат ядките и се подсушават.
- Овалват се последователно в брашно, разбитото с малко сол яйце, панко и се пържат в загряна мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар