Продукти:
400 г. кайма
1 картоф (80 г.)
200 г. пържен домат от консерва
1 стр. праз лук
3 яйца
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. оцет или лимонов сок
подправки за месо
чубрица
магданоз
брашно
сол
олио
Приготвяне:
- Каймата се смесва с настъргания на ситно картоф, 1 яйце, подправките за месо, чубрица, 1 с. л. нарязан на ситно магданоз, сол и се омесва добре.
- Оформят се кюфтета, които се овалват в брашно и леко се запържват.
- Праза се нарязва на ситно и се слага в тенджера с подсолена вода, колкото да го покрие.
- Вари се, докато водата се изпари, добавя се малко олио и се запържва.
- При непрекъснато разбъркване се прибавя червения пипер, домата и сместа се прехвърля в тава.
- Върху нея се поставят кюфтетата и вода, колкото да покрие 2/3 от продуктите.
- Пече се в умерена фурна, докато течността остане на половина и се залива с 2 яйца разбити с оцета и малко сол.
- Допича се още 5-10 минути и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар