Продукти:
250 г. паста
1-2 домата
2 ск. чесън
1-2 с. л. каперси
1 с. л. паста от маслини
1/2 к. л. риган
1/2 к. л. копър
лимонов сок
10 сардини
зехтин
Приготвяне:
- Пастата се сварява във вряща подсолена вода според инструкцията на производителя. Прецежда се и се измива под студена течаща вода.
- Сардините се почистват, измиват и подсушават.
- Поръсват се с малко зехтин и се пекат върху нагорещена плоча.
- Доматите се нарязват на кубчета, а чесъна се пасира.
- Пастата се смесва с доматите, каперсите, чесъна, пастата от маслини, ригана, копъра и се разбърква.
- Подправя се с лимонов сок и отгоре се нареждат опечените сардини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар