Продукти:
800 г. пилешки бутчета
черен пипер
тъмен соев сос
за соса:
2 ск. чесън
1 см. джинджифил
5 с. л. пикантна паста от сушени чушки
6 с. л. сок от лайм
2 с. л. мед
2 с. л. светъл соев сос
олио
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се измиват и подсушават.
- Поръсват се с черен пипер, малко тъмен соев сос и се пекат в умерена фурна до зачервяване.
- В малко мазнина за кратко се запържват пасираните скилидки чесън и настърганият джинджифил.
- Добавя се пастата от сушени чушки, сока от лайм, меда, соевия сос и се вари няколко минути на тих огън.
- Бутчетата се намазват с половината от соса и се връщат във фурната загряна на максимум за 1-2 минути.
- След това се изваждат и се намазват с останалия сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар