събота, 13 януари 2018 г.

Вита баница с домашни кори



Продукти:

500 г. брашно
275 мл. студена вода
14 г. сол
50 г. краве масло
олио
краве масло за намазване при печенето

за плънката:

3 яйца
200-250 г. сирене

Приготвяне:

  • От пресятото брашно, солта и водата се омесва гладко и твърдо тесто.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да престои 10-15 минути.
  • Тестото се разделя на шест еднакви по големина топки, които се намазват с олио, покриват се с кърпа и се оставят да престоят 10 минути.
  • В средата на три от топките се поставя парче краве масло и се захлупва с другата топка, като се сплескват леко и краищата се притискат добре. Намазват се с олио и се оставят да "почиват" около 20 минути. 
  • Всяка топка( общо 3 на брой) се разточва върху намазнена повърхност и след това с пръсти започва да се издърпва тестото, докато се получи прозрачен лист.
  • За приготвянето на плънката се смесват леко разбитите яйца с натрошеното сирене.
  • Всяка кора се намазва с олио, част от плънката, навива се на рехаво руло и се поставя в намазнена тава.
  • Баницата се намазва с олио и се пече в умерена фурна, като от време на време се намазва с краве масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар