сряда, 31 януари 2018 г.

Рулца от пилешки гърди



Продукти:

2 бр. пилешки гърди
1 сварен морков
2-3 печурки
пушена сланина
100 г. сирене Горгонзола
2 ск. чесън
70 г. краве масло
3 с. л. зехтин
2 с. л. брашно
100 мл. бяло вино
500 мл. вода
сол
черен пипер

Приготвяне:

  • За приготвянето на плънката моркова, гъбите и сланината се нарязват на кубчета.
  • Пилешките гърди се нарязват на 4 еднакви по големина парчета.
  • Покриват се с найлоново фолио и се начукват леко за да се изтънят.
  • Върху всяко парче месо се поставя част от плънката и се поръсва с малко сол и черен пипер.
  • Завива се стегнато руло и се връзва с конец.
  • Рулцата се запържват в загряното масло и зехтин до златисто.
  • В същата мазнина се запържва за кратко нарязаният на ситно чесън.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, виното и водата до получаване на гладък сос без бучки.
  • Връщат се запържените рулца и се оставя да къкри на тих огън.
  • Малко преди да се свали от огъня се добавя нарязаното сирене и се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар