Продукти:
2 бр. пилешки гърди
1 сварен морков
2-3 печурки
пушена сланина
100 г. сирене Горгонзола
2 ск. чесън
70 г. краве масло
3 с. л. зехтин
2 с. л. брашно
100 мл. бяло вино
500 мл. вода
сол
черен пипер
Приготвяне:
- За приготвянето на плънката моркова, гъбите и сланината се нарязват на кубчета.
- Пилешките гърди се нарязват на 4 еднакви по големина парчета.
- Покриват се с найлоново фолио и се начукват леко за да се изтънят.
- Върху всяко парче месо се поставя част от плънката и се поръсва с малко сол и черен пипер.
- Завива се стегнато руло и се връзва с конец.
- Рулцата се запържват в загряното масло и зехтин до златисто.
- В същата мазнина се запържва за кратко нарязаният на ситно чесън.
- При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, виното и водата до получаване на гладък сос без бучки.
- Връщат се запържените рулца и се оставя да къкри на тих огън.
- Малко преди да се свали от огъня се добавя нарязаното сирене и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар