Продукти:
500 г. свински ребърца
1 гл. лук
2 картофа
1 морков
1/2 патладжан
1/2 тиквичка
1/2 зелена и червена чушка
3-4 домата от консерва
4 с. л. пържен домат от консерва
2 ск. чесън
олио
1 дафинов лист
магданоз
чубрица
подправки за месо
сол
Приготвяне:
- Патладжана се нарязва на едри кубчета, посолява се и оставя да се изцеди 10-15 от горчивия сок.
- Останалите зеленчуци се нарязват на едро.
- На дъното на глинен гювеч се поставя обеленият и нарязан на едро лук.
- Върху него се слагат морковите, картофите, патладжана, тиквичката, дафиновият лист, чушките, ребърцата, доматите и целите леко смачкани скилидки чесън.
- Поръсва се с подправките, малко олио, сол на вкус и се залива с 200 мл. вода.
- Слага се в студена фурна и се пече на 180°С около 2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар