четвъртък, 11 януари 2018 г.

Сепия с доматен сос



Продукти:

1 сепия
800 г. смлян домат от консерва
1/2 гл. лук
1 дафинов лист
2 ск. чесън
1 к. л. захар
3-4 зърна черен пипер
сол
зехтин
магданоз

Приготвяне:

  • Обелените и нарязани на ситно лук и чесън се запържват в загряна мазнина до прозрачност.
  • Добавя се сепията нарязана на ивици и се запържа за няколко минути, като от време на време се разбърква.
  • Прибавят се дафиновия лист, черния пипер, домата,захарта и нарязания на ситно магданоз.
  • Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън, докато сепията се свари и соса се сгъсти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар