Продукти:
350 г. зелен боб
250 г. сламени гъби от консерва
150 г. суров бекон
1 ск. чесън
джинджифил
1 с. л. тъмен соев сос
2 с. л. сос от стриди
1 с. л. пържен домат
5-те подправки
олио
Приготвяне:
- Зеления боб се почиства и се бланшира за 4-5 минути във вряща подсолена вода.
- След това се отцежда и измива под течаща студена вода.
- Олиото се загрява и се запържват за кратко нарязаните на ситно чесън и джинджифил.
- Добавя се нарязаното на ивици месо и се пържи до златисто.
- При непрекъснато разбъркване се прибавят зеления боб, соевия сос, соса от стриди и домата.
- Накрая се добавят, отцедените от водата и разполовени гъби и 5-те подправки.
- Разбърква се добре и след 2-3 минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар