четвъртък, 4 януари 2018 г.

Стъклено фиде с аншоа




Продукти:

200 г. фиде от соя
100 г. аншоа
1 ск. чесън
олио

за соса:

2 с. л. пържен домат
2 с. л. сос пад тай
1 с. л. кафява захар
1 с. л. мед
1 с. л. светъл соев сос
1 с. л. бяло вино
1 ч. л. чили олио с фъстъци
1 ч. л. сусамово олио

Приготвяне:

  • Всички продукти за соса се смесват и се разбъркват добре.
  • Фидето се залива с гореща вода и се оставя да престои 5-6 минути.
  • Аншоата се пържи за няколко секунди в загряна мазнина и се отцежда върху кухненска хартия.
  • В същата мазнина се слага чесъна нарязан на ситно и се запържва до златисто.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя соса, изпържената риба, отцеденото фиде и след няколко минути се сваля от огъня.


Няма коментари:

Публикуване на коментар