Продукти:
500 г. зелен боб
1 гл. лук
4 ск. чесън
2 моркова
2 домата от консерва
150 мл. доматен сок
1 ч. л. червен пипер
450 мл. вода
1 с. л. брашно
4 с. л. олио
сол на вкус
магданоз
Приготвяне:
- Зеленият боб се почиства, измива и нарязва.
- Нарязаните на ситно лук, чесън, домати и сока се задушават в олиото, след което се добавят нарязаните на кубчета моркови.
- Поръсва се с червения пипер и се разбърква.
- Прибавя се зеления боб и се залива с толкова вода, колкото да покрие боба.
- Вари се на умерен огън, докато бобът започне да омеква, тогава се добавя брашното размито в 50 мл. студена вода.
- Оставя се да къкри, докато бобът напълно уври и се пръсва със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар