четвъртък, 7 април 2016 г.

Каша от коприва

Днес съм приготвила една изключително лесна, икономична, полезна и много вкусна каша!


Продукти:

400 г. коприва
1 гл. лук
4 ск. чесън
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 бр. суха червена чушка
3 бр. яйца
100 г. сирене

Приготвяне:

  • Изчистената и измита коприва се слага да се вари в  подсолена вода, заедно със сухата чушка почистена от дръжката и семената и лукът предварително обелен и разрязан на две.
  • След 15-20 минути копривата се отцежда и се пасира заедно с чушката и лука.
  • В малко мазнина се запържва брашното до златисто и при непрекъснато разбъркване се добавя червеният пипер.
  • Прибавя се пюрето от коприва, нарязаният на ситно чесън и се разрежда с 300 мл. от отварата.
  • Оставя се да къкри на слаб огън, докато се сгъсти.
  • Добавят се яйцата при непрекъснато разбъркване и кашата се вари още 4-5 минути.
  • Поднася се с натрошено сирене.



Няма коментари:

Публикуване на коментар