Днес съм приготвила една изключително лесна, икономична, полезна и много вкусна каша!
400 г. коприва
1 гл. лук
4 ск. чесън
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 бр. суха червена чушка
3 бр. яйца
100 г. сирене
Приготвяне:
- Изчистената и измита коприва се слага да се вари в подсолена вода, заедно със сухата чушка почистена от дръжката и семената и лукът предварително обелен и разрязан на две.
- След 15-20 минути копривата се отцежда и се пасира заедно с чушката и лука.
- В малко мазнина се запържва брашното до златисто и при непрекъснато разбъркване се добавя червеният пипер.
- Прибавя се пюрето от коприва, нарязаният на ситно чесън и се разрежда с 300 мл. от отварата.
- Оставя се да къкри на слаб огън, докато се сгъсти.
- Добавят се яйцата при непрекъснато разбъркване и кашата се вари още 4-5 минути.
- Поднася се с натрошено сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар