Продукти:
1 ч. ч. ориз
200 г. соеви кълнове
1 скилидка чесън
1 ч. л. джинджифил
2 с. л. тъмен соев сос
3 с. л. сос от стриди
2 с. л. сусамово олио
Приготвяне:
- Ориза се изплаква, сварява се за 10-15 минути в солена вода и се отцежда.
- Мазнината се загрява в дълбок тиган на силен огън.
- Добавя се настърганият джинджифил и чесъна нарязан на ситно и се запържва, като се бърка непрекъснато за да не загори.
- Прибавят се соевият сос и соса от стриди.
- Към така приготвения сос се изсипва ориза, соевите кълнове и се разбърква, около 4-5 минути така, че соса да се смеси напълно с ориза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар