петък, 22 април 2016 г.

Пържен ориз със соеви кълнове




Продукти:

1 ч. ч. ориз
200 г. соеви кълнове
1 скилидка чесън
1 ч. л. джинджифил
2 с. л. тъмен соев сос
3 с. л. сос от стриди
2 с. л. сусамово олио

Приготвяне:

  • Ориза се изплаква, сварява се за 10-15 минути в солена вода и се отцежда.
  • Мазнината се загрява в дълбок тиган на силен огън.
  • Добавя се настърганият джинджифил и чесъна нарязан на ситно и се запържва, като се бърка непрекъснато за да не загори.
  • Прибавят се соевият сос и соса от стриди.
  • Към така приготвения сос се изсипва ориза, соевите кълнове и се разбърква, около 4-5 минути така, че соса да се смеси напълно с ориза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар