вторник, 19 април 2016 г.

Бадемово мляко

Да се приготви домашно бадемово мляко е лесно и в същото време много полезно за нашето здраве. Консистенцията е същата, като прясното краве мляко, но разликата е, че не съдържа  глутен, лактоза и холестерол. То е мощен антиоксидант с богато съдържание на витамини и минерали.


Продукти:

200 г. сурови бадеми
800 мл. вода

Приготвяне:

  • Бадемите се слагат в купа, заливат се с вода и се оставят да се накиснат за 24 часа или най-малко за 8 часа.
  • След което се прецеждат, изплакват се няколко пъти със студена вода и се обелват.
  • В блендер се слагат бадемите и 800 мл. вода и се смилат, докато се получи еднородна течност.
  • Готовото мляко се прецежда през фина цедка или марля, за да сме сигурни, че няма по-едри частици.
  • Съхранява се в стъклени бутилки в хладилник до 2-3 дена.
* С готовото бадемово мляко може да се приготви вкусен шейк от банан, фурми, със сироп от джинджифил. Чудесна добавка към зърнени храни и кафе.
* Не изхвърляйте смлените бадеми, а ги използвайте за приготвянето на различни десерти, защо не и като крема сирене от бадеми за пълнеж на различни зеленчуци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар