вторник, 5 април 2016 г.

Пурички с локум

Лесни за приготвяне и чудно вкусни пурички, изчезващи за броени минути!


Продукти:

550 г. брашно
200 мл. прясно мляко
180 мл. олио
25 г. мая
5 с. л. захар
1 ч. л. течна ванилия
100 г. локум
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

  • Маята се размива в прясното мляко.
  • Замесва се тесто от пресятото брашно, прясното мляко, захарта, олиото и ванилията и се оставя да втаса.
  • Разточва се на кора и се нарязва на правоъгълници.
  • Локумът се нарязва на ивички.
  • Във всеки правоъгълник се слага локум и се завиват на пурички.
  • Пуричките се подреждат на разстояние една от друга, върху тава покрита с хартия за печене.
  • Пекат се в умерена фурна и докато са още горещи, се поръсват с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар