Продукти:
550 г. брашно
200 мл. прясно мляко
180 мл. олио
25 г. мая
5 с. л. захар
1 ч. л. течна ванилия
100 г. локум
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
- Маята се размива в прясното мляко.
- Замесва се тесто от пресятото брашно, прясното мляко, захарта, олиото и ванилията и се оставя да втаса.
- Разточва се на кора и се нарязва на правоъгълници.
- Локумът се нарязва на ивички.
- Във всеки правоъгълник се слага локум и се завиват на пурички.
- Пуричките се подреждат на разстояние една от друга, върху тава покрита с хартия за печене.
- Пекат се в умерена фурна и докато са още горещи, се поръсват с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар