Продукти:
1 кг. охлюви
1 домат
1 гл. лук
1 скилидка чесън
50 г. хамон на кубчета
50 г. чоризо
100 мл. бяло вино
1 куб. пилешки бульон
1 даф. лист
1 ч. л. червен пипер
черен пипер на зърна
2 сухи люти чушлета
мента
1 с. л. брашно
зехтин
сол
Приготвяне:
- Охлювите се измиват няколко пъти със студена вода, като във всяка вода се слага сол и оцет.
- След като се измият се слагат да се варят в тенджера с подсолена вода и няколко стръкчета мента на слаб огън, докато охлювите се покажат, след което температурата се увеличава и се варят, докато се образува пяна.
- Водата се изхвърля и се налива чиста, добавят се сухите чушлета, пилешкия бульон, черния пипер и дафиновия лист и се варят отново, около 20 минути.
- Запържват се нарязаните на ситно лук, чесън, хамона и чоризото.
- Добавят се брашното, настърганият домат и червеният пипер. Налива се виното и се оставя да къкри при непрекъснато разбъркване за 3-4 минути.
- Запръжката се изсипва при охлювите и се вари около 30 минути, докато соса се сгъсти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар