понеделник, 4 април 2016 г.

Охлюви

Една рецепта от испанската кухня за любителите на охлюви!


Продукти:

1 кг. охлюви
1 домат
1 гл.  лук
1 скилидка чесън
50 г. хамон на кубчета
50 г. чоризо
100 мл. бяло вино
1 куб. пилешки бульон
1 даф. лист
1 ч. л. червен пипер
черен пипер на зърна
2 сухи люти чушлета
мента
1 с. л. брашно
зехтин
сол 

Приготвяне:

  • Охлювите се измиват няколко пъти със студена вода, като във всяка вода се слага сол и оцет.
  • След като се измият се слагат да се варят в тенджера с подсолена вода и няколко стръкчета мента на слаб огън, докато охлювите се покажат, след което температурата се увеличава и се варят, докато се образува пяна.
  • Водата се изхвърля и се налива чиста, добавят се сухите чушлета, пилешкия бульон, черния пипер и дафиновия лист и се варят отново, около 20 минути.
  • Запържват се нарязаните на ситно лук, чесън, хамона и чоризото. 
  • Добавят се брашното, настърганият домат и червеният пипер. Налива се виното и се оставя да къкри при непрекъснато разбъркване за 3-4 минути.
  • Запръжката се изсипва при охлювите и се вари около 30 минути, докато соса се сгъсти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар