вторник, 3 юли 2018 г.

Тажин с кюфтета и яйца



Продукти:

400 г. кайма
5 яйца
1 гл. лук
800 г. нарязани домати от консерва
1 к. л. лют червен пипер
1 к. л. сушен чесън
1 к. л. кимион
1 к. л. кориандър
1 к. л. микс ат арабски подправки
магданоз
олио

Приготвяне:

  • В купа се смесват каймата, едното яйце, половината от подправките, половината от нарязания лук, сол на вкус и се омесва добре.
  • В загряната мазнина се запържва останалия лук, докато придобие златист цвят.
  • Добавят се доматите, останалите подправки и след като сместа заври се прибавят оформените кюфтенца.
  • Покрива се с капак и се задушава на слаб огън около 10-15 минути.
  • Кюфтенцата се обръщат, и след около 5 минути едно по едно се чукват яйцата.
  • Покрива се с капак и се оставя да къкри на слаб огън, докато яйцата се забулят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар