Продукти:
500 г. фидеуа
2- 3 гъби кладница
8- 10 замразени калмари
1 шепа малки скариди
1/2 гл. лук
1/2 гл. чесън
2 с. л. пържен домат от консерва
5- 6 нишки шафран
1, 250 мл. рибен бульон
жълт оцветител
зехтин
Приготвяне:
- В широка тава се запържва нарязания на ситно лук и 1/2 цяла глава чесън срязана напречно.
- Добавят се калмарите и нарязаните гъби.
- След като водата се изпари се прибавя шафрана, домата, оцветителя, скаридите, фидеуата и се разбърква няколко минути.
- Изсипва се бульона и се вари на силен огън, докато течността почти се изпари.
Няма коментари:
Публикуване на коментар