неделя, 31 януари 2021 г.

Качамак с доматен сос и пушена наденица



Продукти:

200 г. царевичен грис
1 л. вода

за соса:

400 г. нарязан домат от консерва
2 ск. чесън
2 пушени наденици
чубрица
черен пипер
олио

Приготвяне:
  • За приготвянето на соса в сгорещена мазнина се запържва нарязаната наденица.
  • Към нея се добавят нарязаните на ситно скилидки чесън. 
  • След това се добавя домата и чубрицата.
  • Вари се на умерен огън, като от време на време се разбърква до желаната гъстота на доматения сос.
  • За приготвянето на качамака в тенджера се слага водата и сол на вкус.
  • След като заври се изсипва царевичния грис и се разбърква непрекъснато, докато сместа започне да се отлепя от стените на тенджерата.
  • Качамака се сервира с доматения сос с наденица и се поръсва с чубрица и черен пипер на вкус.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар