неделя, 31 януари 2021 г.

Ориз с карфиол, бакла и тиквички



Продукти:

2 ч. ориз
1/2 морков
1/2 тиквичка
1/2 гл. лук
1/4 гл. карфиол
1 шепа замразена бакла
1- 2 парчета пушен колбас
чубрица
олио

Приготвяне:
  • В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и морков, докато омекнат.
  • Прибавя се ориза и се пържи, докато стане прозрачен.
  • Добавя се баклата, нарязаните тиквички, карфиол и колбас, чубрица и сол на вкус.
  • Сместа се прехвърля в тава и се залива с 6 чаши вода.
  • Пече се в умерена фурна до готовност на ориза.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар